Live

FOTO. Gazon artificial într-un oraș din Moldova

Data publicării:

Primăria Bacău a început să pună gazon artificial în oraş, pentru început într-o zonă centrală unde alte tipuri de gazon nu au rezistat. Autorităţile spun că fac „o încercare” cu acest gazon artificial, care nu trebuie tuns sau udat.

Potrivit „Ziarul de Bacău”, Direcţia Spaţii Verzi a Primăriei Bacău a început să pună gazon artificial prin oraş, într-o primă fază în zona Pieţei Centrale, pe un trotuar unde, din cauza traficului, alte tipuri de gazon nu au rezistat.

„Deocamdată facem o încercare, să vedem cum rezistă. Este un gazon artificial, care se prinde cu cleme. Nu trebuie udat, nu are nevoie de îngrijire special. Tot ce am pus acolo nu a rezistat, este dificil accesul pentru a iriga şi am luat această decizie”, a declarat Cristinel Dumbravă, directorul Direcţiei Spaţii Verzi Bacău.

Noul gazon are o grosime de doi centimetri şi este ignifug, deci dacă sunt aruncate mucuri de ţigară nu va lua foc.

Ziarul de Bacău mai scrie că este pentru prima dată când se pune un astfel de gazon în municipiul Bacău. Avantajul este că se păstrează mereu verde, este uşor de întreţinut, nu necesită tundere şi are o durată de viaţă între 10 şi 12 ani, potrivit siteurilor de specialitate. La liber, preţul este de 54 de lei metrul pătrat.

Sursa: news.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat beat din Bacău a tras cu arma de vânătoare de pe balcon. Glonțul a spart geamul unei case

Un copil de 15 ani a fost prins în Arad la volanul unei mașini furate din Bacău. Ar fi condus peste 600 de kilometri

„Vă arunc jos de la etaj. Ieși, mă!”. Înregistrări revoltătoare dintr-o altă grădiniță a groazei. Educatoarea îi amenință pe copii

Caz cutremurător în Bacău: O femeie însărcinată a murit la spital. Iubitul femeii: Spunea că o doare și medicii că are o cădere psihică

Partenerii noștri