Live

Maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 nu vor fi ridicate. Consilierii locali au respins proiectul

Data publicării:
Maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 nu vor fi ridicate. Consilierii locali au respins proiectul. Foto: Agerpres

Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa de joi, un proiect prin care maşinile parcate neregulamentar urmau să fie ridicate.

S-au înregistrat 15 abţineri şi 9 voturi pentru. Proiectul prevedea aprobarea Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea şi restituirea vehiculelor staţionate neregulamentar.

Restituirea vehiculului urma să se facă numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului/remorcii/rulotei şi a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele de ridicare ar fi fost de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport se ridicau la 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Consilier local: Mai întâi trebuie oferite soluţii pentru parcarea autovehiculelor

Tariful de depozitare ar fi fost de 75 de lei în primele 24 de ore şi 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

Autovehiculele urmau să fie ridicate de Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 sau un operator contractat, în situaţia în care ADP Sector 1 nu va deţine capacitatea necesară de personal şi utilaje pentru realizarea acestei activităţi în regim propriu.

Consilierul local PNL Adrian Oianu a spus, înainte de a se trece la vot, că este „un proiect lipsit de consistenţă şi grijă faţă de cetăţean”, potrivit Agerpres.

Noi, consilierii PNL Sector 1, ne vom abţine de la votarea acestui proiect”, a afirmat Adrian Oianu, motivând că mai întâi trebuie oferite soluţii pentru parcarea autovehiculelor.

Primarul Clotilde Armand a menţionat că proiectul viza autovehiculele parcate pe trecerile de pietoni şi a adăugat că va veni cu iniţiative referitoare la parcaje.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Incendiu și explozii la o clădire din Sectorul 1 al Capitalei. Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale. A fost emis mesaj RO-Alert

Un bărbat a căzut de pe un pasaj din Sectorul 1 al Capitalei. I s-ar fi făcut rău şi a alunecat peste balustradă

Tesla recheamă aproape 4.000 de mașini Cybertruck din cauza pedalei de accelerație care se poate bloca în timpul mersului

O româncă ale cărei inițiale sunt gravate pe bateriile Tesla îl acuză pe Elon Musk că a ascuns un defect al mașinilor

Partenerii noștri