Live

Paradox pe piața muncii din România: Numărul angajaților tineri scade, iar cel al seniorilor crește

Data publicării:
Rata șomajului este mai mare în anumite zone ale țării. FOTO: Shutterstock

Din ce în ce mai puțini tineri se află pe piața muncii din România. Numărul celor care muncesc scade de la o lună la alta. Asta arată cele mai noi date venite de la Institutul Național de Statistică. Paradoxal, numărul seniorilor, cei peste 50 de ani, care se angajează, crește.

La finalul anului trecut, rata șomajului în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani era una uriașă, de 21,1%.

Iar dacă ne uităm la numărul total de români care nu muncesc în acest moment, acesta depășește 440.000.

Rata șomajului este mai mare în anumite zone ale țării

Ca de fiecare dată, rata șomajului este mai mare în anumite zone ale țării. Județele din regiunea Sud Muntenia se află în topul clasamentului, iar aici vorbim de o treime din populație care nu muncește. Pe listă se află județe precum Argeș, Călărași, Ialomița și Teleorman.

Paradoxal, însă, conform datelor de la Institutul Național de Statistică, în timp ce numărul tinerilor care muncesc este în scădere, numărul celor care au peste 50 de ani și care intră în câmpul muncii este în creștere. Ne uităm la prima jumătate a anului 2023 și vedem cum numărul tinerilor a scăzut cu aproximativ 5.000, în timp ce numărul seniorilor a crescut cu 4.500.

De altfel, una din estimările UE privind România este că se va tripla în următorii 10 ani numărul seniorilor de peste 65 de ani care vor lucra. 

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

Tinerii pe care nu avem voie să îi dezamăgim

OMS este îngrijorată de consumul „alarmant” de alcool și țigări electronice în rândul tinerilor: „O amenințare gravă”

Cu 48 de km noi de autostradă în 2023, România n-a trecut de borna de 1.000 de km. A reușit acum, cu o porțiune din Centura Capitalei

Partenerii noștri