Live

Peste 12.000 de copii români au ambii părinți plecați în străinătate

Data publicării:
Peste 12.000 de copii români au ambii părinți plecați în străinătate. FOTO: Getty Images

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate era, la finele lunii iunie 2022, de 12.706, cu 760 mai mulţi comparativ cu situaţia din martie, conform datelor centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

De asemenea, numărul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate a urcat la 75.769 la finele lunii iunie (mai mult cu 1.420 copii comparativ cu 30 martie 2022).

Dintre copiii cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, 11.870 se aflau în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsuri de protecţie, restul fiind plasaţi la un asistent maternal, centre de plasament sau alte familii ori persoane.

Conform sursei citate, un număr de 53.743 de copii aveau un părinte plecat la muncă în străinătate, iar dintre aceştia 51.560 de copii erau în grija rudelor până la gradul IV, fără măsură de protecţie. În acelaşi timp, 1.282 de copii se aflau în sistemul de protecţie specială, cum ar fi în grija unui asistent maternal, în centre de plasament sau la alte familii/persoane.

Totodată, 9.320 copii proveneau din familii în care părintele unic susţinător era plecat la muncă în străinătate. Dintre aceştia, 8.257 copii au rămas acasă în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsură de protecţie, potrivit detelor ANPDCA, citate de Agerpres.

Totalul copiilor rămaşi acasă care se aflau în sistemul de protecţie specială se ridica la 2.979, la 30 iunie 2022, dintre care 614 copii erau în grija unui asistent maternal, 494 în centre de plasament, 1.713 la rude până la gradul IV, iar 158 de copii în grija altor familii sau persoane.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese: „Mă mir că nu au pus lese la intrare”

Presa din Ungaria: „E oficial, românii trăiesc mai bine decât maghiarii”

Experți din Franța: Copiilor sub 11 ani ar trebui să le fie interzis să aibă un telefon mobil, cei sub 13 ani fără acces la internet

Mamele minore care au minim 16 ani pot primi alocația pentru copil și pot decide pentru ele în relația cu statul - proiect adoptat

Partenerii noștri