Live

Povestea de coșmar a doi copii de 4 și 10 ani: Înfometați, neîngrijiți, bătuți și trimiși la cerșit de propria mamă

Data publicării:
Copilărie de coșmar pentru doi minori din județul Arad.

Copilărie de coșmar pentru doi minori din județul Arad. Crescuți de o mamă alcoolică, infometați și prost îngrijiți, cei doi copii ar fi fost bătuți și trimiși la cerșit. Povestea micuților a fost descoperită de o tânără voluntară, care le-a sărit imediat în ajutor. În acest caz au fost alertate și autoritățile, care au decis ca minorii să fie duși de urgență într-un centru de plasament.

Într-o cămăruță de 6 metri pătrați, la marginea satului Măderat, își duc traiul într-o sărăcie cruntă doi copii: de 4 și 10 ani. Sătui să vadă la ce copilărie de coșmar au fost condamnați, vecinii au cerut ajutorul unei voluntare din zonă.

Maria Melinda, voluntar: Am rămas șocată când m-a văzut pentru prima dată și mi-a dat copiii, deși nu știa cine sunt, nu știa ce intenții am. Pur și simplu mi-a spus: „Da, sigur, poți să-i iei, fără nicio problemă. Băiatul cel mare mi-a zis că nu știe când a mâncat ultima dată.

În casa lor intră lunar 2.400 de lei. Pensia după moartea tatălui, care a decedat în urmă cu 2 ani, și alocația celor mici. Din acești bani se hrănesc 4 suflete, pentru că bunica locuiește tot cu ei. Doar că, după cum spun vecinii, banii nu nu prea merg la îngrijirea copiilor.

Adriana Muntean, mama copiilor: Câte-o bere beam, câte-o bere, atât. Dar mâncare întotdeauna le-am făcut. Nu i-am lăsat să stea fără mâncare în casă. Mai strig, așa, la ei, dar niciodată nu i-am bătut, niciodată.

Femeie a mai adus pe lume 4 copii. Doi au murit după ce le-a luat casa foc, doi au ajuns într-un centru de plasament

Vecină: Condiții proaste, condiții foarte... Eu nu pot să-mi dau seama cum pot să stea acolo.

Impresionată de condițiile grele de trai ale copiilor, voluntara i-a luat pe cei mici acasă, unde le-a oferit o masă caldă și o baie.

Maria Melinda, voluntar: Am luat legătura cu vecinii din sat și mi-au confirmat că se aude seara că zbiară pe copii și îi bate.

Tânăra a expus întreaga situație în mediul online, unde a cerut ajutorul oamenilor. A reușit să adune mai multe alimente și haine. Între timp s-au alertat și autoritățile.

Livia Pescar, purtător de cuvânt IPJ Arad: Și-ar fi agresat cei doi copii minori, de 4 și 10 ani, și i-ar fi trimis la cerșit. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Femeia a mai adus pe lume alți 4 copii, însă, în urmă cu mai bine de 15 ani, doi dintre ei au murit după ce casa le-a luat foc, iar ceilalți doi au fost duși într-un centru de plasament.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pește uriaș, de peste 2 metri, capturat de un bărbat pe o baltă din Arad. Pescarii încearcă să-l prindă de 4 ani

Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese: „Mă mir că nu au pus lese la intrare”

Experți din Franța: Copiilor sub 11 ani ar trebui să le fie interzis să aibă un telefon mobil, cei sub 13 ani fără acces la internet

Mamele minore care au minim 16 ani pot primi alocația pentru copil și pot decide pentru ele în relația cu statul - proiect adoptat

Partenerii noștri