Povestea de coșmar a doi copii de 4 și 10 ani: Înfometați, neîngrijiți, bătuți și trimiși la cerșit de propria mamă

Data publicării:
Casă dărăpănată.
Copilărie de coșmar pentru doi minori din județul Arad.

Copilărie de coșmar pentru doi minori din județul Arad. Crescuți de o mamă alcoolică, infometați și prost îngrijiți, cei doi copii ar fi fost bătuți și trimiși la cerșit. Povestea micuților a fost descoperită de o tânără voluntară, care le-a sărit imediat în ajutor. În acest caz au fost alertate și autoritățile, care au decis ca minorii să fie duși de urgență într-un centru de plasament.

Într-o cămăruță de 6 metri pătrați, la marginea satului Măderat, își duc traiul într-o sărăcie cruntă doi copii: de 4 și 10 ani. Sătui să vadă la ce copilărie de coșmar au fost condamnați, vecinii au cerut ajutorul unei voluntare din zonă.

Maria Melinda, voluntar: Am rămas șocată când m-a văzut pentru prima dată și mi-a dat copiii, deși nu știa cine sunt, nu știa ce intenții am. Pur și simplu mi-a spus: „Da, sigur, poți să-i iei, fără nicio problemă. Băiatul cel mare mi-a zis că nu știe când a mâncat ultima dată.

În casa lor intră lunar 2.400 de lei. Pensia după moartea tatălui, care a decedat în urmă cu 2 ani, și alocația celor mici. Din acești bani se hrănesc 4 suflete, pentru că bunica locuiește tot cu ei. Doar că, după cum spun vecinii, banii nu nu prea merg la îngrijirea copiilor.

Adriana Muntean, mama copiilor: Câte-o bere beam, câte-o bere, atât. Dar mâncare întotdeauna le-am făcut. Nu i-am lăsat să stea fără mâncare în casă. Mai strig, așa, la ei, dar niciodată nu i-am bătut, niciodată.

Femeie a mai adus pe lume 4 copii. Doi au murit după ce le-a luat casa foc, doi au ajuns într-un centru de plasament

Vecină: Condiții proaste, condiții foarte... Eu nu pot să-mi dau seama cum pot să stea acolo.

Impresionată de condițiile grele de trai ale copiilor, voluntara i-a luat pe cei mici acasă, unde le-a oferit o masă caldă și o baie.

Maria Melinda, voluntar: Am luat legătura cu vecinii din sat și mi-au confirmat că se aude seara că zbiară pe copii și îi bate.

Tânăra a expus întreaga situație în mediul online, unde a cerut ajutorul oamenilor. A reușit să adune mai multe alimente și haine. Între timp s-au alertat și autoritățile.

Livia Pescar, purtător de cuvânt IPJ Arad: Și-ar fi agresat cei doi copii minori, de 4 și 10 ani, și i-ar fi trimis la cerșit. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Femeia a mai adus pe lume alți 4 copii, însă, în urmă cu mai bine de 15 ani, doi dintre ei au murit după ce casa le-a luat foc, iar ceilalți doi au fost duși într-un centru de plasament.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri