Live

Primăria Ploiești a rămas fără bani pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap

Data actualizării: Data publicării:

Aproximativ 1.000 de persoane cu handicap din Ploiești vor primi indemnizațiile cu întârziere deoarece Primăria Ploiești nu a avut bani pentru plata acestora.

Directorul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC) Ploiești, Dan Dinu, a declarat pentru Mediafax că plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap trebuia făcută vineri. Pentru că Primăria Ploiești nu are bani, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Primăria nu a avut lichidități. Am vorbit și ne vor da toți banii ca până la finele lunii să fie drepturile achitate. Nu au primit indemnizațiile cei care primesc bani prin mandat poștal. Aici procedura este mai greoaie. Asistenții persoanelor cu handicap și-au primit salariile”, a declarat Dinu.

Potrivit acestuia, 1.003 de persoane cu handicap din Ploiești așteaptă acum plata indemnizațiilor, fiind vorba despre o sumă totală de 1,3 milioane de lei.

O persoană cu handicap are o idemnizație de 1.263 de lei pe lună. La nivelul municipiului există 1.800 de bolnavi și 480 de asistenți personali.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doi copii au fost filmați în tribună și ce a urmat a devenit viral instant: peste 25 de milioane de vizualizări!

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc din Ploieşti

Fetița de două luni, bătută crunt de mama care e cadru militar, dă semne de însănătoșire. "E o luptătoare!"

Mamele minore care au minim 16 ani pot primi alocația pentru copil și pot decide pentru ele în relația cu statul - proiect adoptat

Proiect de 4 milioane de euro pentru economia socială. Ministerul Muncii: Măcar 1% din PIB să fie de la întreprinderile sociale

Partenerii noștri