Ordonanța cu creșteri salariale de 10% pentru anumiți bugetari și decontarea ochelarilor a fost adoptată de Guvern

Data publicării:
guvern
Majorarea salariilor se va aplica în două tranşe, pentru mai multe categorii de angajaţi din administraţie. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă care prevede creşteri salariale de 10% pentru anumite categorii de bugetari, dar şi decontarea ochelarilor de vedere, în limita a 500 de lei.

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă care prevede creşteri salariale de 10% pentru anumite categorii de bugetari, dar şi decontarea ochelarilor de vedere, în limita a 500 de lei. Impactul bugetar al acestor măsuri, în anul 2024, este estimat la 1,2 miliarde lei, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat că majorarea se va aplica în două tranşe, pentru mai multe categorii de angajaţi din administraţie. Prima tranşă, prevăzând o majorare de 5%, se va aplica începând cu luna iunie, iar a doua tranşă din septembrie.

Este vorba despre angajaţii din administraţia centrală, din domeniile cultură, diplomaţie, din cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi al oficiilor Registrului comerţului de pe lângă tribunale, pentru personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului, a ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice, centrale şi locale, din cele aflate în coordonarea prim-ministrului, precum şi cele aflate sub controlul Parlamentului. De asemenea, creşterea se va aplica şi funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului, din localităţile de până la 20.000 de locuitori.

"Personalul agenţiilor judeţene, respectiv al Municipiului Bucureşti pentru Protecţia Mediului, va beneficia de salarizarea de care beneficiază Agenţia naţională pentru Protecţia Mediului. Diferenţele salariale se vor aplica tot în tranşe, în lunile iunie şi septembrie, sub principiul general al acestei ordonanţe, de echitate şi echivalare: aceeaşi muncă, aceeaşi plată", a precizat el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mihai Constantin a menţionat că prin acelaşi act normativ este reglementată posibilitatea angajatorilor de a deconta achiziţia ochelarilor pentru salariaţii care folosesc în mod obişnuit un echipament cu ecran, pe o durată semnificativă a timpului de lucru. Limita este de 500 de lei pe persoană.

"Este o decizie la nivel european care deschide calea pentru ca angajatorii să poată deconta acest prag maximal de 500 de lei/persoană, pentru ochelarii de vedere", a spus Constantin.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
S-a închis o celebră insulă turistică. Mulți își făceau vacanțele acolo, care e motivul FOTO
Digi FM
Courteney Cox face furori pe „Dancing in the Dark”, hitul lui Springsteen. Dansul ei a strâns peste 1,5...
Pro FM
Celine Dion, mereu cu gândul la copiii ei: "Dacă mor? Deja și-au pierdut tatăl". Și-a învățat gemenii cum să...
Film Now
Anne Hathaway nu mai consumă alcool de cinci ani. Ce a făcut-o pe actriță să ia această decizie: „Au nevoie...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Anunț important de la Casa de pensii. Care pensionari trebuie să depună acte până la final de iunie?
Digi FM
Cea mai mare dorință a lui Celine Dion: „Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!”. Artista luptă cu o...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Cât de tare îi seamănă tatălui său! Fiul de 20 de ani al lui Russell Crowe, pozat de unul singur în Australia...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...