Live

Primăriile din comune vor putea deconta cheltuielile cu naveta funcţionarilor

Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: Guliver/Getty Images

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o hotărâre în baza căreia autorităţile locale vor putea aloca în bugete bani pentru decontarea cheltuielilor cu naveta funcţionarilor publici şi personalului contractual.

"Prin acest act normativ se dă posibilitatea autorităţilor locale să prevadă în bugetele proprii sume destinate decontării cheltuielilor cu efectuarea navetei funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului. Această măsură a fost necesară întrucât, la nivelul comunelor, este dificilă angajarea personalului din cauza cheltuielilor pe care le generează deplasarea angajaţilor", se arată într-un comunicat transmis de Executiv, citat de Agerpres.

Hotărârea de Guvern aprobă modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport, pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" din aparatul de specialitate al primarilor comunelor şi al instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, înfiinţate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea consiliilor locale din comune.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primăria, afacere de familie în Vâlcea. În timp ce într-un sat soții s-au înțeles, în altul un tată și fiul lui se ceartă pe funcție

Haosul din Coaliție îi pune piedici lui Daniel Băluță. Primarul va trebui să-și depună din nou candidatura la Sectorul 4

Incendiu la sediul unei primării din Dolj: Arde acoperişul clădirii. Planşeul s-a prăbuşit în două camere

Liberalii din Argeș acuză PSD de ipocrizie: „Mihai Georgescu este candidatul preferat al lui Ion Mînzînă la primăria Călinești”

Partenerii noștri