Live

Primul român monitorizat la domiciliu cu brățară electronică a încercat să-și taie brățara și să fugă de acasă

Data actualizării: Data publicării:
Brățări electronice de monitorizare și supraveghere montate pe gleznele unui bărbat Foto: Profimedia Images

Un bărbat din Capitală, cercetat pentru violenţă domestică şi monitorizat cu o brăţară electronică, a încercat să-și taie dispozitivul şi să fugă de acasă, informează Poliția Română. Bărbatul, care a fost prins apoi la scurt timp de polițiști, este prima persoană din România căreia i s-a montat o astfel de brățară de supraveghere.

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reţinut un bărbat, față de care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcare a Ordinului de Protecție Provizoriu și distrugere”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Conform unor surse judiciare, tânărul era cercetat pentru violenţă domestică, după ce şi-a agresat iubita pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei, informează Agerpres. El riscă acum să fie arestat preventiv, deoarece nu a respectat măsurile de supraveghere.

„În această dimineață, în jurul orei 03.30, polițiști din cadrul Sectiei 19 Politie au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei, s-a semnalat o alertă privind distrugerea unei brățări de monitorizare, de către un bărbat. Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că bărbatul, căruia i-a fost montată brățara de monitorizare la începutul acestei luni, de către polițiști din cadrul Secției 17, ar fi folosit un obiect tăietor-înțepător pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reușit”, se mai arată în comunicat.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Val de fraude pe internet. Avertismentul Poliției Române: Au apărut „pachete infracţionale” online. Datele noastre sunt marfă pe net

Poliţiştii au reţinut un bărbat care şi-a distrus brăţara electronică de supraveghere

Patru infractori urmăriți la nivel internațional au fost aduși înapoi în România, după ce aceștia au fugit în alte țări europene

Poliția Română avertizează asupra escrocheriilor online: „Țeapă! Fii deștept!”

Partenerii noștri