Live

Șefa ANES, nouă declarație controversată: „Eu sunt femeia motostivuitor”

Data publicării:

Replică inedită dată de șefa ANES criticilor săi, după ce a devenit cunoscută pentru expresia „și femeia poate fi motostivuitor". Grațiela Drăghici s-a plâns că în doar 48 de ore sintagma a devenit virală, iar proiectele sale au fost ignorate. Mai mult, directoarea Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse spune că ceea ce a ajutat-o să treacă peste criticile care i-au fost aduse este faptul că e ginecolog.

„Dacă nu știați, sunt un brand național, eu sunt femeia motostivuitor. Am devenit în 48 de ore un sterotip de gen. Pe mine când m-au înjurat 700.000 de hateri a fost ca și cum m-ar fi plesnit fiecare cel puțin o dată. Dar mi-am gestionat situația pentru că sunt ginecolog și din punct de vedere medical știam ce mi se întâmplă”, a spus Grațiela Drăghici, șefa ANES.

Drăghici a devenit cunoscută pentru o declarație făcută în februarie, anul acesta: „Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar sunt puţine. De ce un bărbat nu poate fi om de servici?”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dăncilă: Cazurile de violenţă domestică, în creştere îngrijorătoare. 1.374 de persoane şi-au pierdut viaţa între 2009-2016

Șefa agenției pentru Egalitatea de Șanse insistă cu „femeia motostivuitor”

Partenerii noștri