Live

Un primar a "confiscat" calculatoarele angajatelor pentru a verifica dacă stau pe Facebook

Data publicării:

Un primar din Gorj s-a transformat în detectiv. Nu în sensul propriu al cuvântului. Bănuia două angajate ca stau pe Facebook la serviciu şi că au creat conturi false unde era denigrat, așa că a vrut să vadă cu ochii lui dacă suspiciunile se confirmă. Fără să ţină cont de lege, edilul a intrat peste angajate, a confiscat calculatoarele şi le-a dus acasă unde a verificat ce făceau femeile pe internet. Deși el nu considera că a făcut ceva greșit, primarul riscă să fie cercetat penal.

Delia Malacu, angajată, jurist: Dumnealui a venit, pur şi simplu, le-a ridicat. A zis că pentru verificare.

Reporter: N-aţi întrebat ce?

-N-am întrebat că ne-a luat din scurt. Nici nu am avut timp să întrebăm

Livia Coancă, angajată: Nu ştiu dacă a intrat sau nu, dar eu am avut adresa mea de corespondenţă, intră automat, ştiam că numai eu am acces la calculatorul meu.

Primarul recunoaște că a intervenit în forță. Explică însă că aparatura apsrţine instituţiei publice pe care o conduce şi nu este normal să fie folosită în scop personal.

Ionuț Stan, primarul comunei Albeni: Aparţin Primăriei Albeni, eu sunt reprezentantul acestei primării şi eu gestionez tot patrimoniul Primăriei. Atâta timp cât eu le-am atras atenţia să nu mai intre pe Facebook, nu văd ce am greşit.

Eduard Lădaru, avocat: Dacă le-a luat acasă şi a intrat şi a văzut, a interceptat într-un fel o comunicare informatică cu caracter personal, este vorba despre violare a secretului corespondenţei. Simplul fapt că le-a luat şi le-a dus acasă este vorba despre furt.

Nu este prima dată când edilul provoacă scandal. Acum câteva luni a fost reclamat la Prefectură, după ce a concediat câţiva angajaţi.

Corina Belteu, purtător de cuvânt Prefectura Gorj: Sesizează faptul că primarul a luat decizia să-i lase fără loc de muncă şi cumva această decizie nu este legală şi câţiva localnici care sesizează, într-adevăr, un comportament neadecvat al primarului

Ionuț Stan se află la primul mandat de primar în comuna Albeni.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Centru medical închis din cauza unui scandal amoros între o doctoriţă și primar

Reguli mai stricte pentru IFN-uri

Director de școală notat cu 0,9 de fostul elev

Partenerii noștri