Live

VIDEO. Cu porcul la primărie. Cum a vrut un cetățean să scape de datorii

Data publicării:

Scene demne de piesele lui Caragiale în fața Primăriei din Râșnov. Un cetățean turmentat, care avea de plătit o datorie de 1100 de lei, s-a gândit s-o plătească în natură. Zis şi făcut! A luat porcul din coteţ şi s-a dus cu el la primărie, să-l dea în schimbul taxelor pe care le avea de achitat. Numai că n-a avut parte de înţelegerea la care se aştepta. A fost luat pe sus şi dus la psihiatrie.

Primăria din Râşnov, la amiază. Bărbatul din imagini este un cetăţean hotărât să-ncheie anul fără datorii la stat. Şi, după ce a golit mai multe păhărele, să-şi facă curaj, i s-a părut o idee bună să-şi dea porcul în schimbul dărilor. Greu de înţeles în aşa vremuri în care pesta porcină a golit coteţele.

Localnică: Mergea cu el pe stradă şi îi dădea din mână şi s-a dus la magazin să ia ceva şi porcul a stat şi pe urma s-a dus la primărie. O idee proastă, bineînţeles.

Localnică: Năstrușnică... Aţi mai văzut aşa ceva, aţi mai auzit de aşa ceva până acum? Nu, nu, îmi vine să râd.

Răzvan Iancu, purtător de cuvânt al Primăriei Râșnov: Bărbatul ar avea ceva datorii faţă de serviciul de taxe şi impozite din Râşnov. O datorie care se ridică la 1.100 de lei. El a luat decizia să-şi plătească datoria aducând porcul la primărie sperând să scape de această datorie.

Bărbatul şi-a dorit atât de mult să scape de datorie, încât încercat în două rânduri să intre în incinta primăriei. Dacă, prima dată, a fost întors din drum de un echipaj al poliţiei locale, a doua încercare a fost cu noroc.

Ionuţ Munteanu, şeful Poliţiei Locale Râşnov: La un interval de o oră jumate, două ore, cetăţeanul vrând să fie o vedetă, să apară pe Facebook, aşa şi susţinea, a revenit cu porcul în centrul oraşului, în faţa primăriei.

Pentru că nu se puteau înţelege cu prea bunul platnic, politiştii au decis să-i cheme în ajutor pe medicii de la ambulanţă.

În cele din urmă, contribuabilul de "mult prea bună credinţă" a fost dus la spitalul de psihiatrie din Braşov. Dacă medicii vor stabili că a avut discernământ, omul va avea de plătit noi amenzi pentru o serie întreagă de infracţiuni: tulburarea liniştii publice, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, jigniri aduse organelor de poliţie şi, fireşte, tratament neadecvat al animalelor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bărbatul care a primit un transplant de rinichi de porc a fost externat și se simte bine

Un rinichi de porc modificat genetic a fost transplantat, în premieră, unei persoane aflate în viață

Ministrul Agriculturii: Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România. Este o tradiție

Un porc a fost tăiat în centrul Bucureștiului pe stradă. Vecinii revoltați au sunat la poliție

Partenerii noștri