Live

VIDEO. Vilă a lui Ceauşescu, scoasă la vânzare. Cu cât se poate cumpăra fosta casă de protocol

Data actualizării: Data publicării:

Una dintre vilele de protocol din Predeal ale lui Nicolae Ceauşescu e de vânzare. Imobilul a fost folosit de fostul preşedinte în perioada în care era adjunctul ministrului Forţelor Armate. Imobilul are opt camere şi e construit în stil tradiţional.

Vila a fost ridicată în zona Cioplea şi are vedere spre Masivul Postăvarul. Preţul de pornire e 300.000 de dolari. Imobilul a fost una din primele construcţii de agrement din zonă.

Vila a fost construită în 1927 şi are o suprafaţă totală desfăşurată de peste 320 de metri pătraţi. Imobilul are opt camere şi un teren în suprafaţă totală de peste 1.300 de metri pătraţi.

Ioan Câmpan, profesor: Se ştie că ar fi fost şi familia Ceauşescu în odihnă în zonă, de mai mulţi ani de zile, dar ulterior, după ce, în '65, Nicolae Ceauşescu a devenit prim-secretar al PCR, ulterior, el şi-a construit o altă zonă rezidenţială în Predeal, nu departe de acest loc.

Clădirea a fost cumpărată de la primul proprietar, în 1937, de Comitetul Şcolar al Municipiului Ploieşti. A fost apoi naţionalizată şi administrată de Ministerul Forţelor Armate. A aparţinut apoi, după 1965, Întreprinderii Economice de Odihnă. În 2003, actualul proprietar a găsit-o aproape distrusă.

Gelu Dumitru, proprietar: Nu a fost întreţinută, în ani, cum trebuia. Acum am început o renovare, trebuie să îi fac o renovare generală şi încerc, încet-încet, să o renovez, în stilul în care a fost.

Vila e construită în stil tradiţional, precum casele cu cerdac din zona muntenească, iar Ceauşescu a folosit-o între 1950 şi 1958.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

"Ocrotiți" prin exterminare. Cum au murit peste 470 de copii internați la căminul Plătărești în perioada comunistă

Clădirea fostei unităţi militare unde au fost judecaţi soţii Ceauşescu, iar apoi împușcați la zid, va fi reabilitată

36 de ani de la dezastrul de la Cernobîl. Documente de la Arhivele Naționale dezvăluie cum a reacționat regimul Ceaușescu

VIDEO. Omagiu adus lui Ceaușescu pe un TIR. Imaginile surprinse pe o autostradă din Italia

Partenerii noștri