Live

Summitul G7 nu se mai ține la Camp David. Trump a mutat reuniunea online

Data publicării:
Donald Trump şi Angela Merkel. Foto: Getty Images

Președintele SUA, Donald Trump a luat decizia ca Summitul G7, reuniunea liderilor celor mai mari puteri ale lumii, programat în luna iunie, la Camp David, să fie transformat într-o videoconferință, pe fondul crizei COVID-19, informează CNN.

„Pentru ca fiecare țară să-și concentreze toate resursele pe reacția la provocările economice și de sănătate ale COVID-19, Summit-ul liderilor G7, programat în luna iunie la Camp David, se va ține prin videoconferință.", a anunțat secretarul de presă adjunct al Casei Albe, Judd Deere.

Decizia vine în contextul în care națiunile din întreaga lume își închid granițele și interzic călătoriile pentru a opri răspândirea virusului.

Trump a organizat o conferință video cu liderii marilor țări industrializate din lume la începutul acestei săptămâni și intenționează să repete asta în aprilie, mai și iunie.

Editor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Partenerii noștri