Live

Un velier cu cinci persoane la bord, care era în pericol să se scufunde în zona Vama Veche, a fost salvat de ARSVOM

Data publicării:
Un velier aflat în pericol de scufundare pe Marea Neagră, în zona Vama Veche, cu cinci persoane la bord, a fost remorcat şi dus în condiţii de siguranţă în Portul Turistic Mangalia. Foto: ARSVOM

Un velier aflat în pericol de scufundare pe Marea Neagră, în zona Vama Veche, cu cinci persoane la bord, a fost remorcat şi dus în condiţii de siguranţă în Portul Turistic Mangalia de către un echipaj al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ARSVOM, în cursul nopţii de 25 spre 26 septembrie, Căpitănia Mangalia a anunţat faptul că velierul Minorca se află în pericol de scufundare, acesta luând apă la bord, relatează Agerpres.

În jurul orei 3.30, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a solicitat ajutorul navei SAR THEIA, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, pentru a se deplasa către velierul Minorca, spre a-i acorda asistenţă.

„SAR THEIA cu echipajul de la bord, condus de comandant Drăghici Lucian împreună cu Călin Valerică - ofiţer mecanic şi Drăgănoiu Aurel - timonier, s-a deplasat în direcţia indicată de MRCC, respectiv la Est de Vama Veche, pentru a acorda ajutor velierului Minorca. În această intervenţie, echipajul de pe SAR THEIA a folosit pompa mobilă de santină a navei SAR, pentru a scoate apa din interiorul velierului”, se arată din comunicat.

Velierul Minorca împreună cu persoanele aflate la bord, cinci cetăţeni de naţionalitate română, a fost remorcat de către SAR THEIA şi adus în condiţii de siguranţă în Portul Turistic Mangalia.

„Intervenţia a fost una destul de dificilă din cauza vremii nefavorabile, cu vânt puternic forţă 6 Beaufort”, conform ARSVOM.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ÎPS Teodosie anunță că va aduce Lumina Sfântă de pe mare și anul acesta. Mesajul Arhiepiscopului Tomisului 

Un bărbat de 50 de ani a murit înecat în mare, în Mamaia

Marea Neagră e acum una dintre cele mai minate mări. Aproape 100 de mine au fost găsite de la începutul războiului din Ucraina

O nouă armă în războiul cu Rusia. Ucrainenii ar putea folosi în curând submarinul Kronos

Partenerii noștri