Live

Unul dintre răniții în explozia de la Călimănești, arsuri pe 40% din corp. Pacientul ar putea fi transferat în străinătate

Data publicării:
Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Unul dintre răniții în explozia de la Călimănești e internat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală și are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi se află în sala de operaţii, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Florin Bica.

Purtătorul de cuvânt al unității medicale susține că se analizează posibilitatea ca pacientul, în vârstă de 61 de ani, să fie transferat în afara țării.

"Pacient de 61 de ani cu arsuri grad 1-2 pe 40 % suprafaţa corporală. Este la sala de operaţii. Urmează să se întrunească comisia pentru transfer (pentru a se decide dacă va transferat în străinătate)", a precizat Bica.

Doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, victime ale exploziei de la magistrala de gaz de la Călimăneşti, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti. În urma exploziei, produse în jurul 1,00, în noaptea de miercuri spre joi, a fost activat Planul roşu de intervenţie. Incendiul a fost lichidat după circa trei ore, cu mai multe echipaje de pompieri.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite în urma exploziilor.

Atât persoanele decedate, cât şi cele rănite în urma incendiului efectuau lucrări de construcţie pe şantierul Autostrăzii Moldovei.

Editor : C.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Explozie puternică într-un bloc din Germania. Trei oameni au murit, iar alți 16 au fost răniți

Un oligarh apropiat de Kremlin lansează o teorie a conspirației: Sabotorii conductei Nord Stream s-ar fi antrenat în România

Doi adulţi şi doi copii, răniţi într-un accident rutier în Teleorman

GALERIE FOTO. Circa 30 de persoane rănite, între care două în stare gravă, în coliziunea dintre două trenuri, în Argentina

Partenerii noștri