Unul dintre răniții în explozia de la Călimănești, arsuri pe 40% din corp. Pacientul ar putea fi transferat în străinătate

Data publicării:
BUCURESTI - SAPTAMANA PROTECTIEI CIVILE
Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Unul dintre răniții în explozia de la Călimănești e internat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală și are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi se află în sala de operaţii, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Florin Bica.

Purtătorul de cuvânt al unității medicale susține că se analizează posibilitatea ca pacientul, în vârstă de 61 de ani, să fie transferat în afara țării.

"Pacient de 61 de ani cu arsuri grad 1-2 pe 40 % suprafaţa corporală. Este la sala de operaţii. Urmează să se întrunească comisia pentru transfer (pentru a se decide dacă va transferat în străinătate)", a precizat Bica.

Doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, victime ale exploziei de la magistrala de gaz de la Călimăneşti, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti. În urma exploziei, produse în jurul 1,00, în noaptea de miercuri spre joi, a fost activat Planul roşu de intervenţie. Incendiul a fost lichidat după circa trei ore, cu mai multe echipaje de pompieri.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite în urma exploziilor.

Atât persoanele decedate, cât şi cele rănite în urma incendiului efectuau lucrări de construcţie pe şantierul Autostrăzii Moldovei.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri