Live

VIDEO. Protestatar încătușat în fața Primăriei Capitalei

Data publicării:

Cristian Mihai Dide, tânărul din București nelipsit de la protestele împotriva guvernului, a fost încătușat de polițiști, după ce a protestat cu o portavoce în fața Primăriei Municipiului București.

Dide a pus la portavoce o înregistrare cu discursul Gabrielei Firea pe Arena Națională, respectiv momentul în care primarul Capitalei îi ura Simonei Halep bun venit „în țara noastră”. Jandarmii i-au cerut inițial protestatarului să plece, însă acesta a refuzat, așa că l-au încătușat și l-au dus la secție.

Jandarmii au considerat că acesta participă la o adunare publică nedeclarată, iar după ce l-au băgat pe protestatar în mașină, i-au legitimat pe jurnaliștii prezenți în fața Primăriei, unde avea loc o ședință a Consiliului General. 

Nu este prima dată când Dide este ridicat de polițiști sau amendat. Bărbatul a fost încătuşat și în aprilie, când a proiectat mesajul „Rezist, vă vedem!”, pe faţada Muzeului Naţional de Artă, la festivalul Spotlight. El a susţinut atunci că i s-ar fi pus două perechi de cătuşe, i-a acuzat pe poliţişti de abuz şi a cerut să-i fie puse la dispoziţie imaginile filmate de camerele de supraveghere din secţia de poliţie, ca să demonstreze că are dreptate. De asemenea, el a fost amendat atunci cu 2.600 de lei pentru că nu s-a legitimat şi ar fi făcut scandal.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Burduja i-a oferit lui Nicușor Dan Planul său pentru București: „Să vadă cum putea fi un bun primar”

Nicușor Dan nu exclude retragerea lui Piedone din cursa pentru Capitală: „Mai are timp”

Nicușor Dan nu vrea să aibă o dezbatere cu Sebastian Burduja: „Se spun lucruri și eu vreau să am sprijinul PNL”

De ce un Plan pentru București

Partenerii noștri