Live

Andrei Caramitru a fost sancționat cu 5.000 de lei de CNCD, după ce a scris că Biserica Ortodoxă este „o sectă demonică”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Andrei Caramitru a fost sancționat miercuri de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu suma de 5.000 de lei, după un mesaj controversat, publicat pe Facebook. Decizia CNCD a fost luată cu unanimitate.

„Mesajul publicat pe pagina de socializare de către domnul Andrei Caramitru: „Eu de azi mă dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizație criminală, retrogadă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației. Și nu are NICI o legătură cu Biblia și cu credința. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. Așa că de azi oameni buni – EU NU O SĂ MAI CALC NICIODATĂ ÎN VREO BISERICĂ ORTODOXĂ. Oricine își face nuntă, botez etc. acolo – eu nu o să vin. Și nu voi mai interacționa vreodată cu vreun angajat al acestei organzații. Punct.” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 5.000 lei domnului Andrei Caramitru. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (9 voturi)”, se arată într-un comunicat de presă al CNCD.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Plângere la CNCD împotriva premierului Marcel Ciolacu. Este acuzat de „discriminarea moldovenilor”

CNCD acuză Ministerul Educaţiei de discriminare pentru propunerea privind acordarea burselor doar elevilor din învăţământul de stat

Patriarhul Neofit va fi înmormântat sâmbătă la Sofia. Credincioșii bulgari îi aduc un ultim omagiu

BOR: Preoţii sunt obligaţi să păstreze neutralitatea în campaniile electorale. Opţiunile politice, exprimate doar prin vot secret

Partenerii noștri