Live

Atenţionare MAE pentru românii care călătoresc în Ungaria. Sunt restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj

Data publicării:
Autorităţile ungare au emis restricţii de circulaţie pentru camioanele de peste 7,5 tone pentru perioada 7-10 aprilie. Foto: Virgil Simionescu/Inquam Photos

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria că autorităţile ungare au emis restricţii de circulaţie pentru camioanele de peste 7,5 tone pentru perioada 7-10 aprilie, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Astfel, interdicţia de circulaţie a camioanelor în perioada sărbătorilor pascale se va aplica după cum urmează:

  •  pe 7 aprilie, de la ora 6:00 la ora 22:00;
  •  pe 9 aprilie, de la ora 6:00 la ora 22:00;
  •  pe 10 aprilie, între ora 6:00 şi 22:00.

Ridicarea parţială a interdicţiei de circulaţie a camioanelor va avea loc în intervalul orar 22:00 - 6:00, noaptea, în zilele afectate de restricţie, informează Agerpres.

Mai multe informaţii referitor la restricţia circulaţiei camioanelor de mare tonaj pot fi consultate la www.utinform.hu.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta: +3613847689, Consulatului General al României la Szeged: +3662424431 şi Consulatului General al României la Gyula: +3666464579, +3666477147, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numerele de telefon de permanenţă ale Ambasadei României în Ungaria +36305356912, Consulatului General al României la Szeged +36306777980 şi Consulatului General al României la Gyula +36306357181.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web budapesta.mae.ro, szeged.mae.ro, gyula.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peter Szijjarto critică Bruxelles-ul pe tema migrației. Ce priorități are Ungaria pentru președinția UE

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Greblă: Peste 900 de români s-au înscris pentru a vota prin corespondență la prezidențiale și parlamentare. Sper să fie cât mai mulți

Xi Jinping va face un turneu european în luna mai. Ce țări va vizita liderul de la Beijing

Partenerii noștri