Live

Un deputat cere ca avioanele să ocolească Clujul

Data actualizării: Data publicării:

Deputatul Adrian Dohotaru cere ministrului Transporturilor și ROMATSA ca avioanele să ocolească Clujul. Motivul: poluează fonic și există riscul ca un avion să se defecteze deasupra orașului.

Adrian Dohotaru spune că zgomotul avioanelor care trec pe deasupra Clujului îl trezește din somn la 5 dimineața. Deputatul susține că a primit mai multe plângeri din partea clujenilor care locuiesc în cartierele din estul orașului. Și cere ca avioanele să ocolească Clujul cu aproximativ 30-40 de kilometri.

Adrian Dohotaru: „Există poluare fonică, poluare cu kerosen, pot să aibă loc accidente, Doamne fereşte!, pentru că, statistic vorbind, cele mai multe accidente au loc la aterizare şi la decolare. Ăsta este motivul pentru care avioanele trebuie să ocolească oraşul cu vreo 30-40 km.

Ce am văzut în majoritatea oraşelor, avioanele nu tranzitează oraşul aşa cum se întâmplă la Cluj. Inclusiv eu le aud din pat la 5-6 dimineaţa. În continuare o să fie probleme. Dacă se modifică culoarul de zbor, o să fie afectaţi alţi oameni din comune. Dar acolo sunt câteva mii de oameni, nu sute de mii ca în cazul Clujului”.

Adrian Dohotaru este cunoscut drept un activist de mediu. Pentru a atrage atenția asupra risipei alimentare a mâncat, în trecut, sărățele din coșurile de gunoi din Parlament și a băut apă de la chiuvetă.

Redactare G. Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doi copii au fost filmați în tribună și ce a urmat a devenit viral instant: peste 25 de milioane de vizualizări!

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China face presiuni înainte ca noul președinte al Taiwanului să preia mandatul și trimite 45 de avioane în jurul insulei

A fost găsită fata de 13 ani din Cluj care a plecat joi de acasă și nu a mai revenit. Poliţia face cercetări

Poliţia cere sprijinul populaţiei pentru găsirea unei fete de 13 ani din Cluj care a plecat de acasă de joi

Ferrari făcut praf într-un accident, în județul Cluj. Două persoane au fost rănite

Partenerii noștri