Live

Avertismentul investitorilor germani: România nu îşi permite acum să mărească pensiile cu 40%

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Investitorii germani atrag atenţia că România nu îşi permite acum să mărească pensiile cu 40% și că acest lucru ar putea pune în pericol relansarea economică.

„Decizia Parlamentului de a mări pensiile cu 40% reprezintă un risc major pentru economia României și pune în pericol relansarea economică. O nouă creștere în zonă bugetară ar trebui să fie exclusă, în condițiile în care economia suferă deja din cauza pandemiei”, arată Camera de Comerț Româno-Germană (AHK), citată de Mediafax.

Comunitatea germană de businnes arată că majorarea pensiilor, adoptată de Parlament în urma rectificării bugetare, „duce la cheltuieli bugetare nesustenabile și la un deficit bugetar excesiv, deci la o criză financiară care va adânci și mai mult efectele actualei crize”.

Investitorii germani notează că în acest fel se pun în pericol proiectele de investiții și așa amânate de ani buni.

„Un buget sustenabil ar da încrederea investitorilor în România ca amplasament investițional și ar spori competitivitatea țării. Desigur, ne dorim cu toții, mediul de afaceri, autoritățile și mai ales angajații și pensionarii, creșterea salariilor și a pensiilor în România și un nivel de trăi mai ridicat. Dar acest lucru nu se poate face fără studii serioase de impact și fără a ține de cont de actualul context economic”, se mai arată într-un comunicat al AHK.

Rectificarea bugetară a fost aprobată, marți, de deputați și senatori, principala modificare adusă de parlamentari proiectului Guvernului fiind revenirea la majorarea punctului de pensie cu 40%.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ţările UE au aprobat noi reguli, mai relaxate, privind datoria publică şi deficitul bugetar

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni din acest an

FMI și-a revizuit în scădere estimările pentru creșterea economiei românești în 2024. Cum va evolua inflația

Boloș se scuză pentru deficitul bugetar prin cheltuielile cu investițiile. Președintele Consiliului Fiscal: „E o nerozie”

Partenerii noștri