Live

BNR, mesaje pentru Guvern

Data publicării:

Ritmul de creştere economică s-a redus puternic, faţă de anul trecut, atrag atenţia oficialii BNR. Şi tot ei au o explicaţie: consumul a scăzut din cauza creşterii constante a preţurilor. Raportul Consiliului de administraţie al Băncii Centrale, publicat ieri, remarcă lipsa investiţiilor publice şi nivelul scăzut al absorbţiei fondurilor europene.

Dan Schwartz, consultant fiscal: Scăderea ritmului de creştere e posibil să aibă la bază această tendință a consumului de a se reduce, creşterea economică bazându-se pe creșterea consumului. Din moment ce consumul scade, creşterea e încetinită. Scăderea consumului e doar una dintre cauzele încetinirii economiei. Incertitudinile politice care au existat în România în ultimele 6-8 luni, disputele politice interminabile, lupta pentru putere politică pot genera un stopaj la nivelul investitorilor, care sunt precauți. Nu vor să-și riște banii, cât timp pe piață se manifestă un risc politic ridicat.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

BNR lansează două monede cu prilejul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO. Mesajul guvernatorului Mugur Isărescu

Arenele BNR, folosite exclusiv de angajații instituției: „Pentru noi nu e o bază de tenis, ci sediul secundar de maximă securitate”

BNR lansează 3 monede aniversare, cu tema "200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu". Cea din aur costă 15.600 de lei

BNR menține rata dobânzii de politică monetară la 7% pe an

Partenerii noștri