Live

Bugetarii ar putea întrerupe munca pentru că nu au materiale de igienizare

Data publicării:

Biroul Executiv al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex ia în calcul oprirea activității la ghișee și în zonele în care angajații instituțiilor intră în contact direct cu oamenii, dacă nu vor fi asigurate în cel mai scurt timp materiale de igienizare și de protecție.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Sed Lex, organizațiile membre, constituite în cadrul direcțiilor de finanțe, birourilor vamale, caselor de pensii, primăriilor, etc., au plătit din fonduri proprii până în prezent toate materialele de protecție și dezinfecție în instituțiile în care lucrează și pot fi astfel expuși la contactarea noului virus Covid - 19.

„În baza facturilor pe care le-am achitat pentru că angajatorii nu au asigurat materialele necesare de igienizare și protecție vom putea demonstra că autoritățile nu s-au preocupat de siguranța cetățenilor (deoarece nu numai salariații se pot contamina de la cetățeni, dar și cetățenii se pot contamina de la salariații neprotejați). Biroul Sindical a solicitat celor 460 de organizații sindicale membre din sistemul bugetar să pregătească acțiunile pentru tragerea la răspundere a celor responsabili și recuperarea cheltuielilor efectuate de sindicate, dar și să analizeze posibilitatea încetării voluntare a activității în funcție de reacția autorităților la aceste solicitări”, spun sindicaliștii, potrivit Mediafax.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Urăsc țara asta. Cea mai îngrozitoare noapte din viața mea”. Soția lui Alex Mățan, momente de panică în America

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, mesaj pentru bugetarii nemulțumiți: Sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro

Bugetarii din Parlament și Guvern resping majorările propuse. Polițiștii cer și ei salarii mai mari și spun că vor boicota alegerile

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Partenerii noștri