Live

Cîțu prezintă planul de ajustare a deficitului prezentat Comisiei Europene: „PSD știe doar să mintă”

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Premierul desemnat Florin Cîțu a scris, joi, pe Facebook că PSD știe doar să mintă, nu și să citească, și a adăugat că CE a confirmat că țintele de deficit sunt cele pe care le-a prezentat România în decembrie 2019.

PSD nu știe să citească, doar să mintă! Comisia Europeană confirmă - țintele de deficit = planul/calea de ajustare a deficitului pentru perioada 2020 - 2022 sunt cele pe care le-a prezentat România. Acesta este planul de ajustare al deficitului bugetar prezentat de Romania în Strategia Fiscal Bugetară aprobată încă din decembrie 2019 și agreat de CE: 2020= 3,6% din PIB, 2021 = 3,4% din PIB, 2022 = 2,8% din PIB”, a scris joi pe Facebook Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

Acesta adaugă că dacă nu avea această confirmare din partea Comisiei Europene, România trebuia să reducă deficitul sub 3% în 2021.

Reacția lui Florin Cîțu vine după ce președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că premierul desemnat „accelerează direct spre zid”, după ce Comisia Europeană a anunțat în luna februarie că are în vedere declanșarea procedurii de deficit excesiv, și că Florin Cîțu a mințit că a negociat cu Bruxellesul.

Cîțu accelerează direct spre zid! Pentru că asta înseamnă să ignori declanșarea procedurii de #deficit excesiv și, pe deasupra, să minți că ai „negociat” cu Bruxelles-ul. Comisia Europeană a spus clar: NU a primit vreun plan de la autoritățile române pentru reducerea deficitului”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Editor web: M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Partenerii noștri