Live

Angajatorii se plâng că nu găsesc muncitori, cei din urmă că nu sunt locuri de muncă

Data publicării:

Peste o treime dintre angajatorii din România se plâng că au mari probleme în a găsi angajaţi cu studii medii. În acelaşi timp, aproape jumătate dintre muncitori susţin că întâmpină dificultăţi în a găsi un loc de muncă, arată un studiu de piaţă efectuat de Reveal Marketing Reasearch şi platforma OLX.

Deşi poate părea un paradox, cea mai mare discrepanță în ceea ce privește așteptările în relația angajat-angajator reiese din calitățile angajatului ideal, potrivit studiului. Iar cea mai importantă calitate căutată este competenţa, care de multe ori nu se pliază pe cerinţele angajatorului.

Platforma de anunţuri OLX înregistrează peste 45 de mii de anunţuri de angajare, iar 80% dintre angajatori găsesc angajatul potrivit, în medie, abia peste o lună.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

SUA anunță sute de sancțiuni împotriva companiilor care ajută Rusia. Multe dintre ele sunt chineze

(P) De acest 1 Mai luptați pentru un job mai bine plătit! LINK Academy oferă o reducere de până la 950 € din taxa de școlarizare

Partenerii noștri