Live

Carlos Ghosn, „lucrat” de managerii japonezi?

Data publicării:

Consiliul de conducere al Nissan a votat joi să-l revoce pe Carlos Ghosn din funcția de președinte al companiei, ca urmare a arestării acestuia la început de săptămână, scrie presa japoneză, citată de Reuters.

Surse citate de Financial Times spun că totul a pornit de la directorii Nissan care consideră că grupul japonez are o poziție defavorabilă în raport cu colega de alianță, Renault, potrivit Hotnews.ro. Aceștia vor ca Nissan să recâștige terenul pierdut.

Ghosn a devenit celebru acum aproape 20 de ani când a salvat Nissan de faliment cu măsuri dure: închiderea a patru uzine și reducerea efectivelor cu 21.000 de angajați. Ideile lui au marcat evoluția alianței Renault - Nissan care a invesit mult în mașini electrice, dar a dezvoltat puternic și gama „entry” (Duster, Logan, Sandero).

Decizia de acum aruncă îndoială asupra viitorului alianței Renault - Nissan pe care Ghosn o voia mai strânsă, în discordanță cu șefii de la Nissan. Ghosn este președinte și la Renault.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Adrian Câciu spune că evaziunea fiscală în România este 10% din PIB. „Vi se pare puţin?”

Ciolacu apără noua lege a evaziunii: Până în acest moment, la bugetul statului din evaziunea fiscală depistată n-am încasat nimic

Ciucă, după promulgarea legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro: „România trece la o nouă etapă”

Iohannis a promulgat legea Ciucă-Ciolacu. Evazioniștii care plătesc prejudiciul și 15% în plus scapă de închisoare

Partenerii noștri