Live

Ce au făcut românii cu plusul de salariu obținut

Data publicării:

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia vânzărilor de autovehicule şi motociclete, s-a majorat, în primele patru luni ale anului, cu 6,5%, comparativ cu intervalul similar din 2017.

Majorarea a avut loc ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate, în special, în comerţul cu produse alimentare, băuturi şi tutun, respectiv cu produse nealimentare, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate marţi.

Conform statisticii oficiale, în intervalul 1 ianuarie - 30 aprilie 2018, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 7,6%, faţă de primele patru luni din anul anterior, în timp ce vânzările de produse nealimentare s-au majorat cu acelaşi procentaj, iar comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a înregistrat un salt de 2,7%.

În acelaşi timp, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 7,6% din ianuarie până în aprilie, anul curent, faţă de aceeaşi perioadă din 2017, datorită vânzărilor de produse nealimentare (+9,3%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,3%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,8%).

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cu 48 de km noi de autostradă în 2023, România n-a trecut de borna de 1.000 de km. A reușit acum, cu o porțiune din Centura Capitalei

Alimentul care s-a scumpit de aproape trei ori din 2021. Statistic, coșul de bază costă cu 40% mai mult, românii au altă părere

Oamenii de afaceri se așteaptă la mai puțini angajați și prețuri mai mari în construcții (INS)

GRAFIC. Inflația a sărit de 15% și depășește prognoza BNR

Partenerii noștri