Live

Dedeman cumpără un important producător de cărămizi din România

Data publicării:

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Dedeman preia Cemacon.

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că analizează operaţiunea prin care PIF Industrial SRL împreună cu cel mai mare retailer de bricolaj din România, Dedeman SRL, care fac parte din acelaşi grup de companii, preiau producătorul de cărămizi Cemacon SA şi Cemacon Real Estate SRL, potrivit News.ro.

”Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a informat autoritatea de concurenţă.

Dedeman deţine în prezent 40,77% din acţiunile Cemacon.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la firmele terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă. Observaţiile pot fi trimise autorităţii în termen de zece zile.

PIF Industrial SRL are ca obiect de activitate acordarea de consultanţă pentru afaceri şi management. Obiectul de activitate al Dedeman SRL îl reprezintă comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi al celor pentru vopsit, în magazine specializate.

Cemacon SA este producător de cărămizi, ţigle şi alte produse pentru construcţii din argilă arsă, iar Cemacon Real Estate SRL are ca obiect de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul CEON şi are o valoare de piaţă de 74,09 milioane lei.

Cemacon operează două facilităţi de producţie în judeţul Sălaj, ambele funcţionând la capacitatea totală. Acesta este al doilea producător de blocuri ceramice din România şi unul dintre liderii pieţei din Transilvania.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Este ca și când ai lucra într-o închisoare în flăcări”. Condițiile inumane în care se muncește în fabricile de cărămidă din Cambodgia

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de tancuri Abrams către România, un contract în valoare de 2,53 miliarde de dolari

Furt de cauciucuri, metoda Timișoara: Hoții au luat roțile și au lăsat în loc cărămizi

Cea mai scumpă achiziție a MApN, 32 de avioane F-35 în valoare de 6,5 miliarde de dolari, a intrat în linie dreaptă

Partenerii noștri