Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de tancuri Abrams către România, un contract în valoare de 2,53 miliarde de dolari

Data actualizării: Data publicării:
tancuri abrams
Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de tancuri Abrams către România. Foto: Profimedia

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de tancuri Abrams către România. Pentagonul spune că este vorba despre un contract în valoare de 2,53 miliarde de dolari, relatează Reuters.

România are intenția de a cumpăra un batalion de tancuri americane Abrams printr-un acord de tip „Guvern- Guvern” (G2G) cu SUA, a declarat în luna martie a acestui an șeful Direcției pentru Armamente din MApN, generalul-maior Teodor Incicaș, în cadrul unui interviu acordat publicației Observatorul Militar.

„Statul Major al Forțelor Terestre a considerat  că tancul Abrams e cel mai bun mijloc de luptă și are o unicitate a lui în realizarea misiunilor”, a spus Teodor Incicaș.

Șeful Direcției de Armamente a precizat că a trimis Parlamentului României cererea de aprobare pentru achiziția unui „batalion de tancuri Abrams”, fără a specifica exact numărul de vehicule de luptă pe care armata română dorește să le cumpere, și nici costul exact al respectivei achiziții.

Un batalion de tancuri la standard NATO are, de regulă, 54 de astfel de vehicule blindate. În armata americană, un batalion de tancuri Abrams este organizat din 3 sau patru companii, fiecare companie având 3-4 plutoane, iar fiecare pluton 4-5 tancuri. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri