Live

Aeronavă Tarom interceptată de două Eurofighter în Germania

Data actualizării: Data publicării:
Avioane Eurofighter din dotarea Forțelor Aeriene britanice. Foto: Guliver/GettyImages

Două aeronave de luptă ar fi interceptat o cursă Tarom, Otopeni – Bruxelles, după ce aceasta a pierdut contactul cu turnul de control.

O aeronavă Tarom, înregistrată YR-BGG, care desfășura zborul RO-371 București – Bruxelles a fost interceptată la un nivel de zbor de 40.000 de picioare (aproximativ 12.000 de metri) deasupra Germaniei când comunicarea cu controlorii de zbor a fost pierdută. Două aeronave Eurofighter au fost trimise să intercepteze aeronava românească în apropiere de Frankfurt, joi, la ora 9.04.

Potrivit publicației avherald.com, care menționează incidentul, s-ar fi auzit inclusiv boom-ul sonic produs de aeronave.

La scurt timp după ce aeronavele Eurofighter s-au apropiat de Boeing, echipajul acestuia a raportat pe frecvența de urgență că a fost selectată o frecvență greșită de comunicare. Avioanele Eurofighter s-au intors la baza lor de la Neuburg Bavaria, iar cursa Tarom și-a continuat zborul.

Purtătorul de cuvânt al Tarom, Cristian Blană, a confirmat doar parțial situația spunând însă că a fost vorba de un switch (întrerupere) în comunicațiile dintre turnul de control și aeronavă. El a adăugat că nu are cunoștință ca aeronavele Eurofighter să fi decolat pentru interceptarea avionului Tarom. ”Este o știre cu potențial de senzațional”, a spus el.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 95,3 milioane de euro pentru TAROM

Grindeanu anunță reorganizare economică la TAROM. Jumătate dintre angajați ar putea fi concendiați

Marcel Ciolacu negociază vânzarea de acțiuni TAROM la companii din Qatar și Emiratele Arabe Unite. Momentan tranzacția nu este posibilă

Probleme la decolarea cursei TAROM Bruxelles - București, în care se aflau mai mulți oficiali români. Avionul a ratat decolarea

Partenerii noștri