Live

Primăria București reclamată la CE pentru interzicerea aplicațiilor taxi agregator

Data actualizării: Data publicării:

Clever Taxi a făcut plângere la Comisia Europeană cu privire la regulamentul PMB prin care ar putea fi interzis accesul liber la aplicațiile de tip agregator.

Compania Clever Taxi a anunţat că a inițiat o plângere formală la Comisia Europeană cu privire la inițiativa Primăriei Bucureşti de a interzice accesul liber la aplicațiile de tip agregator. “Decizia PMB de a supune la vot regulamentul cadru de organizare și executare a activității de taxi în Municipiul București expune România unui risc major de a intra în procedura de infringement”, spun oficialii companiei, potrivit startupcafe.ro.

În prezent, Comisia Europeana investighează regulamentul care contravine flagrant practicilor europene, precum și modalitatea lipsită de transparență în care a fost adoptat.

În cadrul dezbaterilor din ultimele luni, Guvernul prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Transporturilor, Ministerul Comunicațiilor și alte autorități ale statului și-au manifestat susținerea față de activitatea liberă a aplicațiilor agregatoare pe piața de transport public.

Consiliul Concurenței a declarat de nenumărate ori că existența aplicațiilor contribuie la creșterea gradului de concurență.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scurgere masivă de documente secrete. Cum a folosit Uber politicieni de top ca Biden, Macron sau Netanyahu pentru lobby

Orașul care a confiscat și a distrus mii de motociclete folosite pe post de taxi

Noile prevederi legale pentru șoferii Uber și celelalte aplicații de ridesharing din România

VIDEO. Prinși cu mâța-n sac, taximetriștii ilegali spun că transportă cunoscuți, dar nu știu cum îi cheamă

Partenerii noștri