Live

ANRE a avizat plata a 11,15 miliarde lei către furnizorii de energie. Banii vor fi decontați de la buget

Data publicării:
Foto: Profimedia

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a verificat şi transmis spre decontare de la bugetul statului, pentru furnizorii de energie, 11,15 miliarde lei, în creştere cu mai mult de 346 milioane lei faţă de 27 ianuarie.

Astfel, în ceea ce priveşte OUG 118/2021 (noiembrie 2021 - martie 2022), 80 de societăţi au depus 345 de cereri, din care au fost aprobate 288, 55 fiind considerate neeligibile. Suma transmisă către Ministerul Energie spre decontare este de 2,412 miliarde lei, valoarea totală solicitată ridicându-se la 2,422 miliarde lei, arată ANRE într-un comunicat citat de Agerpres.

Banii sunt decontați în contul facturilor compensate pentru consumatori, decizie luată de guvern pentru a nu-i împovăra pe români cu scumpirea costurilor cu energia.

În baza OUG 27/2022 (aprilie 2022 - martie 2023), 89 de societăţi au depus 942 cereri, fiind aprobate 271 cereri pentru clienţi casnici şi 432 pentru noncasnici. Un număr de 13 cereri pentru clienţi casnici au fost declarate neeligibile.

Suma transmisă către Ministerul Energiei, clienţi noncasnici, este de 5,4 miliarde lei, iar cea transmisă către ANPIS, clienţi casnici, de 3,3 miliarde lei, în total fiind transmisă spre decontare o sumă de peste 8,7 miliarde lei.

În prezent, se află în analiză 226 de cereri depuse în vederea decontării iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate, a precizat Dumitru Chiriţă, preşedintele ANRE.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin s-a dus în "Mica Moscovă" din China și a început să le promită oamenilor energie și beneficii

Ciolacu spune că prețurile facturilor la gaze naturale şi electricitate au scăzut: „Intervenția Guvernului a fost corectă!”

Politico: Cum vrea Moldova să răstoarne regimul marionetă de la Tiraspol al Rusiei. Economia Transnistriei se va prăbuși peste noapte

Sebastian Burduja spune că ucrainenii au plătit de fiecare dată când au primit energie din România: Nu au fost făcute discounturi

Partenerii noștri