Live

Proiectele de energie regenerabilă prin PNRR pot fi depuse până la 15 iunie. Termenul a fost prelungit

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Ministerul Energiei anunță că a prelungit de la 31 mai la 15 iunie 2022, ora 17:00, termenul de depunere a proiectelor de energie regenerabilă prin PNRR.

"Investiţiile în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrată, sunt o prioritate pentru noi. De aceea am semnat ordinul pentru modificarea ghidului specific - Condiţii Specifice de accesare a finanţării din fonduri europene aferente PNRR aferent Măsurii de investiţii I.1 din cadrul Componentei C.6 Energie - Pilonul I.

Am încredere că vor fi depuse multe proiecte, pentru că există interes", a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Ghidul Specific, care poate fi accesat pe site-ul ministerului Energiei, la rubrica "Finanţări Europene - PNRR", are ca obiect sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la reţea - luna iunie 2024.

Valoarea ajutorului de stat acordat pentru energie eoliană în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum: 1,3 milioane de euro/MW- pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv) şi de 650.000 euro/MW - pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW.

La energie solară, maximul este 750.000 euro/MW - pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv), şi 425.000 euro/MW - pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW.

Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15 milioane de euro pe întreprindere, pe proiect de investiţii. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sebastian Burduja spune că ucrainenii au plătit de fiecare dată când au primit energie din România: Nu au fost făcute discounturi

Burduja intră în concediu fără plată la Ministerul Energiei

Burduja: Eurostat confirmă că românii plătesc printre cele mai mici preţuri la energie din Uniunea Europeană

Guvernul alocă fonduri pentru programul „Electric Up”. Până la 150.000 de euro pentru panouri fotovoltaice. Cine poate obține finanțare

Partenerii noștri