Live

Cioloș critică bilanțul Guvernului: S-au folosit cifre false ca să fie coafată realitatea

Data actualizării: Data publicării:

Dacian Cioloș a criticat bilanțul guvernării PSD-ALDE, prezentat luni de premierul Viorica Dăncilă. Fostul premier a arătat că, de când și-a terminat mandatul, au mai fost două guverne ale coaliției PSD-ALDE, și acuză Guvernul Dăncilă că a prezentat „cifre false” pentru a „coafa” realitatea. 

Foto: Platforma România 100

Am văzut un bilanț la 6 luni de guvernare în care prim-ministrul Dăncilă se răfuia cu cifrele din 2016. De atunci a trecut un an și jumătate, dar si două guverne PSD. Problema nu este că ia drept referință anul 2016 ci că s-au folosit cifre false ca să fie coafată realitatea”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa.

De asemenea, Anca Dragu, fost ministru al Finanțelor, a spus că „toate cifrele pe care le-am văzut în materialele expuse de doamna Dăncilă au fost total incoerente, aveau ca raportare o bază nefirească. De exemplu: veniturile. Dăncilă se referă tot timpul la venituri în mod nominal. Or, asta e absolut greșit. Veniturile trebuie raportate ca procent din PIB. Pentru asemenea comparații, un student de anul I la economie nu ar trece anul”.

„Doamna premier compară mere cu pere și până la urmă îi ies banane. Sunt șocată de conținutul materialelor pe care le prezintă”, a adăugat ea, potrivit ÎmpreunăPentruRomânia.ro.

Fostul premier Cioloș a prezentat și câteva date în care spune că sunt afișate cifrele corecte.

Citiți și

Dăncilă, întrebată despre culturile afectate de inundații: „Ne-am propus ca până în 2020 să avem 2 milioane de hectare irigate”

Ce a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată care este cea mai mare realizare ca premier

Cum își justifică Viorica Dăncilă greșelile gramaticale: „Sunt un om modest şi cu bun-simţ, cu frică de Dumnezeu”

Dezastrul din țară se vede din munți. Cioban: „Un om cu o afacere nu îşi pune portarul să îi conducă firma”

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

REPER a depus lista cu candidaţii la europarlamentare la BEC. Câte semnături a strâns partidul lui Cioloş

REPER a atacat OUG-ul de comasare a alegerilor la CCR. Cioloș: Am fost deposedați de Guvernul Ciolacu de dreptul de a ne apăra votul

Dacian Cioloș deschide lista de candidați REPER pentru Parlamentul European

Cioloş i-a făcut plângere penală lui Ciolacu pentru „răul pe care l-a făcut cu bună ştiinţă sau din prostie” în cazul Roşia Montană

Partenerii noștri