Live

Contre între Guvern şi preşedinte | Vicepremier: Veniturile la buget au crescut de fapt, cu aproape 12%

Data publicării:

La 24 de ore de la observaţiile preşedintelui privind execuţia bugetară, şi noua lui cerere de demisie a premierului a venit şi replica Guvernului, prin vocea vicepremierului Viorel Ştefan.

Acesta spune că veniturile la buget au crescut de fapt, cu aproape 12 procente.

O precizare însă - datele prezentate de Viorel Ştefan acoperă primele 4 luni ale anului, date care în mod normal se publică abia după data de 25 mai. Aseară, şeful statului a analizat raportul privind execuţia bugetară pe primul trimestru, publicat ieri. Cifrele, în sine, sunt publice de pe 27 aprilie. Şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb a anunţat că în primele luni ale anului absorbţia fondurilor europene ar fi crescut cu peste 44%.

Viorel Stefan, vicepremier: „Aş dori în calitatea pe care o am de vicepremier coordonator al activităţii economico-financiare să vă prezint informaţii privind execuţia bugetară pe care guvernul le are disponibile. Ele vizează trimestrul 1, plus luna aprilie.

La 4 luni, ianuarie - aprilie 2018, veniturile bugetului general consilidat se situează la 89,6 mld lei. Prin comparaţie cu perioada similară din 2017 creşterea e 11,8%.

Pentru primele patru luni din 2018 prin comparaţie cu perioada similară din 2017, observăm că în ianuarie 2018 creşterea veniturilor colectate de ANAF a fost de +8,8% faţă de 2017. În februarie 17.4%, în martie 5,4%, aprilie 17,2%.

Realizările ANAF pe primele 4 luni faţă de sumele programate. ANAF a colectat un mld lei în plus, +1,4%, adică de la 68.4 mld în 4 luni 2017, la 76,5 mld în ianuarie - aprilie 2018.

ANAF şi-a făcut treaba în primele 4 luni 2018.

Putem trage concluzia că la ANAF lucrurile merg spre bine. Apreciem că evoluţia e pozitivă şi corespunzătoare”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Guvernul a aprobat un memorandum care modifică Acordul cu Republica Moldova cu privire la cooperarea în domeniul militar

Partenerii noștri