Live

Fiscul, cu ochii pe banii de la nunți. Ce spun artiștii

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Metoda prin care Fiscul vrea să combată evaziunea fiscală din industria nunţilor este uşor utopică şi disperată, spun unii dintre cei care ar putea fi vizaţi. Comentariile vin după ce ANAF a început să le ceară cuplurilor proaspăt căsătorite informaţii despre sumele pe care le-au plătit pentru nuntă.

ANAF cere mirilor să declare toate relaţiile economice pe care le-au avut cu firmele sau persoanele fizice care le-au furnizat servicii pentru nuntă. Pe formularele care deja au început să fie trimise în toată ţara sunt rubrici pentru nume, dar şi sumele achitate.

„Pentru colectarea banului public la buget, orice aduce un plus mi se pare o măsură bună, însă metoda asta de a suna individual fiecare cuplu de însurăţei mi se pare uşor utopică, în condiţiile în care, în România, avem statistic aproape 100.000 de nunţi pe an. Practic, eu nu văd cum vor putea să facă o impozitare selectivă, pe unii îi întrebăm, dar pe alţii nu”, spune artistul Călin Geambașu.

„Trebuie fiscalizat tot ce se întâmplă, toate concertele, toate evenimentele, dar să trimiţi beneficiarilor o hârtie de genul acesta mi se pare o măsură de-a dreptul disperată. Soţia mea merge şi cântă, are o societate pe persoană fizică autorizată, normal că plăteşte”, afirmă Lucian Mitrea, impresar, soțul Andreei Bănică.

„Nu ne afectează, pentru că noi funcționăm legal, plătim deja taxe și impozite la stat și atunci nu am avea nicio problemă cu faptul că am fi controlați oricum fac controale regulat s-a întâmplat să vină chiar la localuri să ne controleze la fața locului va fi o problemă pentru cei care nu funcționează legal”, spune Roxana Murat, videograf.

Probleme ar putea avea şi cuplurile care nu trimit Fiscului informaţiile solicitate - amenzile pornesc de la 2.000 de lei şi ajung chiar şi la 5.000 de lei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Guvernul amână taxa pe lux. Boloş: Impozitul de 0,5% pentru casele și mașinile scumpe, amânat până la 30 septembrie

Gabriel Resources și RMGC au deschis mai multe procese prin care contestă sechestrul pus de statul român pe acțiunile companiei

Fiscul spune că dacă nu primești bon fiscal la coafor sau frizerie poți cere să fii tuns gratis

Partenerii noștri