Live

Teodorovici se leapădă de responsabilitatea ROBOR

Data publicării:

Dobânda interbancară (ROBOR), ajunsă la maximul ultimilor patru ani, cu efect asupra ratelor plătite de români la bănci, nu este atributul Guvernului sau Ministerului de Finanțe, se apără ministrul Eugen Teodorovici.

Guvernul nu a influențat inflația prin politica sa fiscală (cea a Băncii Centrale fiind monetară) iar nivelul dobânzii inetrbancare ROBOR nu este atributul Guvernului, a spus miercuri ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, drept răspuns la o întrebare a presei privind actorii ale căror politici pot ajuta la ținerea în frâu a acestei dobânzi.

Prin politicile puse în practică, cum ar fi nivelul taxării sau salarizarea în sectorul bugetar, ajutoarele sociale acordate, Guvernul influențează semnificativ masa monetară cu efect asupra indicatorilor inflație, dobânzi, deficit, importuri, însă ministrul a părut prea puțin dornic să își asume răspunderea.

Mai mult el a susținut că Guvernul nu va spune BNR ce să facă. Consultările vor exista săptămâna viitoare însă pentru a se vedea ce se poate face în acest sens prin acțiuni combinate ale Guvernului și BNR.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Inflaţia a ajuns la 70% într-o țară aflată în topul de vacanță al românilor. Prețuri mai mari la hoteluri și cafenele

Kelemen Hunor: Cu chiu cu vai au găsit un candidat comun, acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat

Ciolacu: Faptul că lună de lună inflaţia e pe trend descendent, chiar accelerat, personal îmi arată clar că suntem pe drumul corect

„Jocurile foamei” în Bangladesh: Mii de oameni se întrec pentru mâncare într-un concurs care a strâns miliarde de vizualizări online

Partenerii noștri