Live

Grupul MOL va produce 50.000 de litri de dezinfectant pe zi într-o unitate destinată lichidului de parbriz

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Grupul petrolier ungar MOL a anunţat miercuri că una dintre facilităţile sale a fost reconvertită pentru a produce dezinfectant lichid, în ideea de a ajuta la combaterea răspândirii coronavirusului, informează Agepres, care citează Reuters.

Directorul de operaţiuni de la MOL, Peter Ratatics, a declarat la o conferinţă de presă că facilitatea de la Almasfuzito, vestul Ungariei, va produce 50.000 de litri de dezinfectant lichid pe zi. Până acum această facilitatea a produs lichid pentru curăţarea parbrizului autovehiculelor.

De asemenea, MOL va începe să producă dezinfectant la facilităţile sale din Croaţia şi Slovacia pentru a acoperi necesităţile pieţei locale.

Potrivit cifrelor oficiale, Ungaria are 226 de cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus şi 10 decese. Luni, premierul Viktor Orban i-a informat pe parlamentari că Guvernul de la Budapesta analizează o carantină la nivel naţional pentru a combate virusul.

În România, MOL deţine un număr de 218 staţii de servicii, 2 depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal LPG la Tileagd.

Editor web: V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri