Live

Prețurile gazelor pentru clienţii casnici scad de la 1 iulie. Cu cât se micșorează sumele de pe facturi

Data publicării:
FOTO: Getty Images

Comitetul de reglementare al Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că peste 3 milioane de clienți casnici vor plăti cu 5% mai puțin pentru consumul de gaze, de la 1 iulie.

ANRE a aprobat, în şedinţa de luni, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

„Preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată”, mai informează ANRE în comunicat.

Evoluția prețurilor a fost determinată de cele două companii care furnizează gaze naturale, E.ON GAZ FURNIZARE ROMÂNIA S.A și ENGIE ROMÂNIA S.A. care au micșorat prețurile cu 3,17%, respectiv 7,89%.

ANRE mai justifică această situație prin efectele OUG 114, care a reglementat preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni, de 68 lei/MWh.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

S-a declanșat o „cursă pe viață și pe moarte” care va transforma cu totul cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume

Românii, tot mai pesimiști cu privire la viitorul țării. Care sunt principalele motive de îngrijorare (sondaj)

Topul scumpirilor în martie 2024. Cele mai mari creșteri au fost la margarină, detergenți și bilete de avion

Inflația anuală a scăzut semnificativ în martie. Care este prognoza pentru 2024

Partenerii noștri