Live

Galerie Foto Primul tunel de pe o autostradă din România a fost săpat aproape pe jumătate

Data actualizării: Data publicării:
Tunelul va avea o lungime de 1,3 kilometri și va traversa dealul Momaia. Sursa foto PORR România / LinkedIn

Primul tunel de pe o autostradă din România a fost săpat aproape pe jumătate, informează compania care efectuează lucrările pe pagina lor de LinkedIn. În prezent, au fost excavați primii 500 de metri din distanța totală de 1,3 kilometri.

Tunelul va avea o lungime de 1,3 kilometri și va traversa dealul Momaia. El va fi format din 2 galerii principale separate, Daniela și Alina, câte una pentru fiecare sens de mers. Tunelul se află pe lotul Curtea de Argeș-Tigveni, parte din autostrada Sibiu-Pitești.

La construcția celor două fire ale tunelului se lucrează concomitent, 24 din 24 ore, 7 din 7 zile, cu echipe de specialiști aduși din Austria, împreună cu muncitori din România, care utilizează noua metodă austriacă NATM, scria în ianuarie pe Facebook secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu.

Pe cei 10 kilometri dintre Curtea de Argeș și Tigveni ar trebui să circulăm în 2027, iar întreaga autostradă Sibiu-Pitești ar trebui să fie gata un an mai târziu.

Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șoferul unei dube încărcate cu lemne a fost prins mergând pe contrasens, pe autostradă

Încă un suspect în dosarul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în țară

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul „Brukenthal”. Președintele a ținut catedra blocată 27 de ani

Poliţiştii au reţinut un bărbat care şi-a distrus brăţara electronică de supraveghere

Partenerii noștri