Live

Scăderea Bursei de Valori se accentuează

Data actualizării: Data publicării:

Indicele BET a scăzut cu -3,14% după patru ore de tranzacţionare. Cea mai mare scădere au înregistrat acțiunile Nuclearelectrica a căror valoare s-a diminuat cu 17,39%. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a scăzut vineri cu -2,02% după prima oră de tranzacţionare. 

Scăderea de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a continuat să se accentueze vineri. Astfel, dacă după prima oră de tranzacţionare, minusul era de -2,02%, după patru ore acesta a ajuns la 3,14%, iar Nuclearelectrica, -17,39%, şi Romgaz, -4,22%, au printre cele mai mari scăderi.

Joi, BVB a terminat ziua pe minus, cu o scădere de 1,91% a indicelui principal BET. Romgaz, -6,91%, şi Fondul Proprietatea, -4,09%, au avut printre cele mai importante scăderi.

Vineri, BVB a continuat să scadă, ajungând la -3,14% după patru ore de tranzacţionare.

Nuclearelectrica, -17,39%, Romgaz, -4,22%, OMV Petrom, -3,01%, Banca Transilvania, -2,63%, BRD, -2,75%, şi Electrica, -2,35%, au printre cele mai mari scăderi.

Vineri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că a început o analiză a tranzacţiilor derulate miercuri pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), când bursa a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi din ultimii ani, 11,21%, pentru a verifica dacă au existat abuzuri.

Miercuri, BVB a închis ziua de tranzacţionare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%, pierzând aproape tot câştigul din acest an. Banca Transilvania, -19,9%, BRD, -16,6%, şi OMV Petrom, -12,97%, au avut printre cele mai mari scăderi, potrivit News.ro.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șeful CNCAN: „Parteneriatul cu SUA va asigura un proces solid de autorizare a reactoarelor mici în România”

Ministerul Energiei: Susţinem proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni, ca parte din strategia de dezvoltare energetică

Cosmin Marinescu: Proiectele de investiții din fonduri europene reprezintă deja principalul motor al economiei noastre

România vrea să facă Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă cu compania italiană Ansaldo. Memorandum de înțelegere semnat la Roma

Partenerii noștri