Live

Terasele se deschid în 1 iunie. Cum vor fi prețurile în restaurante și cafenele

Data publicării:
Industria hotelieră se confruntă cu probleme legate de personal. Sursa foto: Getty Images

Antreprenorii au probleme reale și cer măsuri de susținere, în condițiile în care anumite sectoare au fost puse chiar la pământ în ultimele 2 luni. Printre ele și domeniul HoReCa.

Despre ce se întâmplă cu localurile în perioada următoare și care vor fi prețurile după ce clienții se vor putea întoarce în restaurante și cafenele, a vorbit la Digi24 Dragoș Petrescu, proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din România.

"După discuțiile cu guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie.

Vor urma încă două faze, sperăm la două săptămâni, să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic", a spus Dragoș Petrescu.

Referitor la prețurile din restaurantele și cafenelele din  România, el a spus că nu se ia în calcul creșterea acestora.

"Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun.

Din semestrul 3 sperăm ca lucrurile să își revină.

Clienții vor fi pe buget limitat și se vor uita la fiecare cost, ne așteptăm ca prețurile în industrie să nu crească sau chiar să scadă, deși costurile operatorilor ar putea crește din cauza investițiilor care trebuie făcute", a spus Petrescu.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul alocă fonduri pentru programul „Electric Up”. Până la 150.000 de euro pentru panouri fotovoltaice. Cine poate obține finanțare

Țigările electronice și produsele de vapat pot fi folosite în continuare în spații publice închise

Reguli noi în restaurante. Clienții vor putea lua la pachet, gratuit, ce nu mai mănâncă

La restaurantul Salt Bae din Londra, unde o friptură costă 800 de euro, s-a închis căldura pentru că factura la energie e prea mare

Partenerii noștri