Reguli noi în restaurante. Clienții vor putea lua la pachet, gratuit, ce nu mai mănâncă

Data publicării:
ospatar care tine o punga
Clienții nu vor mai plăti ambalajul. FOTO: Shutterstock

Clienții restaurantelor vor primi la pachet, gratuit, ce nu mănâncă, așa cum se întâmplă în restaurantele din vestul Europei și cele din Statele Unite. Este o măsură din legea de combatere a risipei alimentare, promulgată de Klaus Iohannis.

Această nouă lege pentru combaterea risipei alimentare se aplică de joi în toate restaurantele și magazinele din țară.

Unele dintre măsuri erau puse deja în aplicare de unii comercianți sau de unii patroni de restaurante, dar de joi vorbim de o obligație.

Toate localurile trebuie să afișeze vizibil fie la intrarea în restaurant, fie în meniu posibilitatea ca oamenii să-și ia la pachet mâncarea pe care nu o termină la restaurant.

Clienții nu vor mai plăti ambalajul

Pe ambalaj clienții nu vor mai plăti absolut nimic. Dacă până acum când mergeam la restaurant ni se spunea clar că ambalajul costă un leu sau doi lei, însă de joi costul va fi suportat de local, restaurant sau cafenea.

Și în cazul magazinelor sunt câteva măsuri. Alimentele care sunt aproape de data de expirare vor trebui ieftinite sau să fie donate la ONG-uri sau adăposturi pentru animale.

România este campioană în ceea ce privește risipa alimentară. Potrivit ultimelor statistici, fiecare român aruncă la gunoi mii de alimente pe zi.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri