Live

Ciolacu: În viitorii 5 - 7 ani, trebuie să finalizăm încă 1.000 de kilometri de autostradă şi drum expres

Data publicării:
Marcel Ciolacu, premierul României. FOTO: Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că, până la sfârşitul anului viitor, există „o perspectivă clară” să fie construiţi încă 250 de kilometri de autostradă şi drum expres, iar în următorii cinci - şapte ani alţi 1.000 de kilometri.

„Creşterea economică a României pe primul trimestru, mică cât a fost: 0,1%, a fost pe investiţii. Şi avem investiţii în transporturi, unde trebuie să recunoaştem că s-au deblocat marile şantiere în ultima perioadă, în ultimii doi ani de zile, şi s-a intrat într-un ritm, avem în sfârşit prima mie de kilometri şi până la sfârşitul anului viitor există o perspectivă clară de încă 250 de kilometri, asta vorbim numai de rutier. În viitorii 5 - 7 ani, categoric, trebuie să finalizăm încă 1.000 de kilometri”, a declarat Marcel Ciolacu, la conferinţa de lansare a proiectului „RO 3.0. Viziunea Viitorului”, potrivit Agerpres.

El a făcut referire şi la Metrorex. „În sfârşit, schimbăm garniturile de la Metrorex. Asta înseamnă PNRR şi asta înseamnă un plan bine stabilit”, a spus premierul.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare încercăm să reglăm în şedinţă de guvern situaţia muzeografilor

Ciolacu e optimist: „Sunt ferm convins că spre sfârşitul anului va fi o inflaţie sub 5%”

Ciolacu: „O să ne menţinem ajutorul pe care îl dăm refugiaţilor ucraineni”

Sindicaliştii din muzee sunt supărați pe declarațiile lui Ciolacu și îi oferă un contract de voluntariat pentru patru ore pe zi

Partenerii noștri