Live

Grindeanu, detalii despre autostrada care va lega Constanța de sudul litoralului: 31 de poduri/ pasaje/ viaducte, 6 parcări

Data actualizării: Data publicării:
Sorin Grindeanu anunță primii pași pentru „Alternativa Techirghiol”, autostrada care va lega Constanța de sudul litoralului.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici necesari construcţiei Alternativei Techirghiol, o investiţie de 5,74 miliarde de le. Obiectivul cu o lungime de 30,59 kilometri, pentru care a fost obţinut deja Acordul de Mediu va fi construit la profil de autostradă şi va asigura conexiunea între Centura Constanţa (A4) şi sudul litoralului românesc.

„O veste bună pentru litoralul românesc! Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici necesari construcţiei Alternativei Techirghiol. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 5,74 miliarde de lei, sumă asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027. Obiectivul cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obţinut deja Acordul de Mediu) va fi construit la profil de autostradă şi va asigura conexiunea între Centura Constanţa (A4) şi sudul litoralului românesc”, a arătat Sorin Grindeanu, joi, într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministrului Transporturilor, CNAIR urmează să lanseze în licitaţie, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcţia Alternativei Techirghiol (care va avea alocată o perioadă de maximum de 36 de luni).

Pe traseul noii autostrăzi (prevăzute în Master Planul General de Transport al României) care va oferi o alternativă modernă la DN 39 (drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival) vor fi construite 31 de poduri/ pasaje/ viaducte, 6 parcări, un centru de întreţinere şi coordonare şi un punct de sprijin.

Proiectul prevede şi plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Simona Halep, pozată cu un bărbat cu 25 de ani mai mare și cu o avere de 70 de milioane €. Prima reacție: ”Relație amoroasă?”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mai mulți români s-au trezit cu credite de mii de lei pe numele lor, după ce doi escroci le-au falsificat cărțile de identitate

Incendiu la un bloc din Constanța. Nouă oameni au fost evacuați, o femeie s-a intoxicat cu fum

Marcel Ciolacu, după ce şi-a început discursul la Constanţa cu "onorată instanţă": "E din ciclul gafelor care se mai fac"

Un fost șef de poliție a fost prins în timp ce conducea haotic în Constanța. S-a ales cu dosar penal după ce a refuzat să fie testat

Partenerii noștri