Grindeanu, detalii despre autostrada care va lega Constanța de sudul litoralului: 31 de poduri/ pasaje/ viaducte, 6 parcări

Data actualizării: Data publicării:
alternativa techirghiol grafica
Sorin Grindeanu anunță primii pași pentru „Alternativa Techirghiol”, autostrada care va lega Constanța de sudul litoralului.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici necesari construcţiei Alternativei Techirghiol, o investiţie de 5,74 miliarde de le. Obiectivul cu o lungime de 30,59 kilometri, pentru care a fost obţinut deja Acordul de Mediu va fi construit la profil de autostradă şi va asigura conexiunea între Centura Constanţa (A4) şi sudul litoralului românesc.

„O veste bună pentru litoralul românesc! Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici necesari construcţiei Alternativei Techirghiol. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 5,74 miliarde de lei, sumă asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027. Obiectivul cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obţinut deja Acordul de Mediu) va fi construit la profil de autostradă şi va asigura conexiunea între Centura Constanţa (A4) şi sudul litoralului românesc”, a arătat Sorin Grindeanu, joi, într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministrului Transporturilor, CNAIR urmează să lanseze în licitaţie, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcţia Alternativei Techirghiol (care va avea alocată o perioadă de maximum de 36 de luni).

Pe traseul noii autostrăzi (prevăzute în Master Planul General de Transport al României) care va oferi o alternativă modernă la DN 39 (drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival) vor fi construite 31 de poduri/ pasaje/ viaducte, 6 parcări, un centru de întreţinere şi coordonare şi un punct de sprijin.

Proiectul prevede şi plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri