Live

Foto Un nou aeroport se construiește în România. Marcel Boloș: Este pentru prima dată când Guvernul co-participă la finanţare

Data actualizării: Data publicării:

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, spune că proiectul noului aeroport va beneficia atât de susţinerea Guvernului, cât şi de finanţare din alte surse.

Prezent la Brașov, Boloș a fost întrebat în ce stadiu sunt procedurile pentru decontarea din fonduri UE a construcției aeroportului.

Ministrul Fondurilor Europene a menționat, toto dată, că nu are informaţii în privinţa avizului pe care Consiliul Concurenţei ar trebui să-l dea pentru ca pe acest proiect să poată fi accesate fonduri europene.

"Aeroportul este asumat ca obiectiv prioritar de Guvern şi este pentru prima dată când Guvernul coparticipă la finanţare şi cunoaşteţi demersurile făcute la CE pentru includerea în Masterplanul General de Transport, realizate în acest sens al asigurării finanţării lui. Este un proiect, cred eu, care va beneficia atât de susţinerea guvernului, cât şi de sprijin de finanţare din alte surse pe care România le accesează. (...) Nu cunosc să se fi pronunţat Consiliul Concurenţei asupra schemei de ajutor stat", a spus ministrul, răspunzând unei întrebări.

 

Boloș a precizat că este pentru prima dată când Guvernul co-participă la finanțarea proiectului Aeroportului Internațional de la Ghimbav.

Redactare Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat a vrut să urce în avion cu doi șerpi ascunși în pantaloni

Guvernul amână taxa pe lux. Boloş: Impozitul de 0,5% pentru casele și mașinile scumpe, amânat până la 30 septembrie

Maia Sandu pledează la Bruxelles pentru fonduri alocate în viitorul buget al UE: R. Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall

A fost elaborat Ghidul privind Sistemul naţional e-Transport. Ce obligații au transportatorii

Partenerii noștri