Live

A început procesul bărbatului care și-a omorât părinții după ce au aflat că îi mințise despre primirea unei oferte de la SpaceX

Data actualizării: Data publicării:
Procurorul a spus că tatăl acuzatului a fost împușcat după o conversație pe care a avut-o cu un oficial al colegiului din Madison și în urma căreia a descoperit minciuna fiului său. Foto: Profimedia Images

Procurorii americani au spus că bărbatul de 23 de ani din statul Wisconsin, care a fost acuzat că și-a omorât și dezmembrat părinții, a comis crimele după ce tatăl lui a descoperit că îl mințise în legătură cu locul de muncă, facultatea la care studia și oferta de muncă pe care ar fi primit-o de la SpaceX, potrivit ABC News.

Chandler Halderson și-a împușcat tatăl în spate pe data de 1 iulie 2021, la scurt timp după ce victima descoperise că fiul său l-a mințit în legătură cu mai multe aspecte din viața sa. Apoi, acuzatul și-a ucis mama când aceasta s-a întors acasa câteva ore mai târziu, a spus procurorul William Brown în declarația de deschidere a procesului.

Chandler H. este acuzat de omor cu intenție, mutilarea și sustragerea cadavrelor și comunicarea de informații false autorităților în cazul morții părinților săi, Bart și Krista Halderson.

Chandler H. a anunțat dispariția părinților săi pe 7 iulie, spunându-le investigatorilor că aceștia nu s-au mai întors acasă după ce au plecat într-o excursie de Ziua Independenței (4 iulie) spre cabana familiei din nordul statului Wisconsin.

Rămășițele lui Bart H. au fost găsite într-o zonă rurală pe 8 iulie, ziua în care Chandler H. a fost arestat. Autoritățile au spus că tatăl acuzatului a fost împușcat și apoi dezmembrat.

Șase zile mai târziu, investigatorii au găsit și cadavrul femeii în apropierea răului Wisconsin, potrivit acuzației.

Bărbatul acuzat de crime ar fi încercat să ardă o parte din cadavrele dezmembrate ale părinților în șemineu

Polițiștii au găsit un ferăstrău și un foarfece pe care Chandler H. le-ar fi folosit pentru a tăia corpurile părinților săi în bucăți, înainte de a încerca să scape de rămășițe, potrivit Daily Mail. O parte din ele le-ar fi aruncat în pădure, iar altele, inclusiv capetele celor două victime, le-ar fi ars în șemineul din casă.

Procurorul Brown a spus că Chandler H. s-a prezentat lumii ca fiind un viitor absolvent al unui program de inginerie a resurselor regenerabile de la Colegiului Tehnic din Madison și angajat al unei firme de asigurări. Mai mult, bărbatul a mințit că ar fi primit o ofertă de muncă de la SpaceX-ul lui Elon Musk.

Chandler H. a falsificat zeci sau chiar sute de email-uri pe care le-ar fi primit de la colegiul la care pretindea că studiază și de la compania pentru care se prefăcea că lucrează. Tatăl său, însă, a început să suspecteze că Chandler H. îl mințea, în special, din cauză că mereu părea să rămână fără bani, a explicat Brown.

Procurorul a spus că Bart Halderson a fost împușcat după o conversație pe care a avut-o cu un oficial al colegiului din Madison și în urma căreia a descoperit minciuna fiului său.

Avocatul apărării i-a rugat pe jurați să pornească de la prezumția de nevinovăție a clientului său, să pună deoparte emoțiile când li se prezintă probele tulburătoare și să se bazeze pe logică. Nu este treaba unui jurat să fie „un colaborator al poveștii”, a spus avocatul.

„Căutați ceea ce lipsește. Căutați explicații alternative”, a conchis avocatul lui Chandler Halderson. Procesul ar trebui să țină 3 sau 4 săptămâni.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care atacatorul cu sabie de samurai este arestat. Acesta a ucis un copil de 14 ani și i-a tăiat mâna unei polițiste

O femeie din Bihor și-ar fi ucis fiul, iar apoi a sunat la 112 să spună că bărbatul s-a sinucis

Încă un suspect în dosarul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în țară

Un rus a fost arestat după ce a înjunghiat doi ucraineni, în Germania

Partenerii noștri